top of page

מתכננים להתחיל גמילה מחיתולים? חשוב מאוד שתקראי את זה קודם!

עשרת הטעויות הנפוצות בתהליך הפרידה מהחיתול

1. לקחת את הילד לשירותים באופן יזום – כאשר אנחנו לוקחים את הילד לשירותים כל כמה זמן אנחנו משדרים לו כמה מסרים בעייתים כמו למשל שזו לא האחריות שלו לגשת לשירותים אלה של אמא / אבא / הגננת וכו' או כמו שבעצם אנחנו לא סומכים עליו , כי אם היינו סומכים עליו אז לא היינו מרגישים את הצורך לשאול בכלל נכון?

הצורך שלנו בלהזכיר לילד נובע מתוך רצון למנוע פספוסים וכמו שתגלו בהמשך, פספוסים הם חלק בלתי נפרד מתהליך הלמידה של הילד.

2. לחץ!!! – לחץ הוא האויב הכי גדול בכל תהליך למידה לטווח ארוך. פעולה מתוך לחץ יכולה לגרום לילד וגם לנו לרצות דווקא להימנע מהגורם המלחיץ ואז נראה התאפקויות, חוסר רצון לשיתוף פעולה ותהליך תקוע, אז היו רגועים ושדרו לילד שלכם מסר אחד ברור "אני מאמין בך!"

3. פיפי פרס – פרסים , צ'ופרים , כפיים וקרנבלים על כל פיפי וקקי יגרמו לילד שלכם להבין דבר אחד עיקרי – פיפי וקקי זה כוח!! כשלמעשה אנחנו רוצים שילד שלנו יתפנה מצרכים מתוך הבנה של הגוף שלו ולא מתוך שליטה וכוח. מהר מאוד ילד יכול לאבד עניין בשמונצ'ס של חצי שקל ואז הפרס יצטרך להיות יקר יותר ומפתה יותר או לחילופין הילד העיסקי שלכם ידרוש ובצדק, פרס על להיכנס למקלחת, לסדר את החדר , לנעול נעליים ועוד.

4. לחפור – יש לך פיפי? אולי תלך לפיפי? בוא נעשה פיפי? רוצה פיפי?מה עם פיפי?מזמן לא עשית פיפי.. בוא, אני אתן לך הפתעה! רוצה? אז תעשה פיפי!!

מהר מאוד הילד שלכם ירגיש שכל עניין הפיפי כבר נמאס לו , זה מפריע ומנדנד ואז תתחיל תופעה מוכרת ונפוצה שבה הילד מתנגד בכל תוקף לגשת לשרותים ואחרי דקה עושה בתחתונים. הוא למעשה אומר לך "די!! אני מחליט!!"

5. פספוסים – קבלו ניפוץ מיתוס. אין דבר כזה פספסוסים!!

"פספוסים" הם חלק בלתי נפרד וחשוב מתהליך הלמידה של הילד. הוא לומד איך מרגיש הצורך לפני שהוא מתפנה, הוא לומד איך זה מרגיש אחרי, כמה זמן הוא יכול להתאפק ואיך זה מרגיש כשאי אפשר להתאפק יותר. אז מה פספוס בזה

בכלל?! למעשה "הפספוס" הוא אחד הכלים החשובים בתהליך הפרידה מהחיתול אם נדע למנף אותו לטובת התהליך.

6. תאום ציפיות – תחשבו על זה רגע , במשך השנתיים או שלושת השנים הראשנות לחיי הילד שלכם הוא למד שפיפי וקקי מרגישים באופן מסויים ואפשר לעשות את זה מתי ואיך שרק רוצים בלי שום עניין ופתאום בשבוע של פסח או בשבועיים לפני הגן עירייה אנחנו מצפים ממנו לשנות הרגל של שנים וללמוד מיד משהו חדש.

תאום ציפיות ריאלי עם עצמכם בתחילת התהליך יהפוך אותו למעצים יותר לכולם.

 

7. להשוות לשכנים , לאח הגדול , לבת של גיסתך .. הבנתם את הקטע - כל ילד הוא שונה, לכל ילד יש תפיסת עצמי שונה, הבנה שונה, עולם פנימי שונה ולכן כל ילד יעבור תהליך שונה. אין גישה אחת שמתאימה לכולם , ככל שיהיה לכם יותר ידע והבנה תוכלו להתאים את התהליך המופלא הזה בצורה הנכונה ביותר לילד שלכם.

 

8. מסכים – פיפי וקקי עושים בחדר השירותים. להניח את הסיר בסלון מול הטלוויזיה או "לשחד" את הילד במסך בזמן שהוא בסיר או באסלה רק מרחיק אותנו מהמטרה.

המסך הופך להיות העיקר ולא ההתפנות מצרכים או ההקשבה לגופנו מה גם שזה מכפיל ומשלש את זמן הישיבה בשירותים (גם שלנו המבוגרים) וישיבה ממושכת בשירותים, מעבר להיותה בזבוז זמן היא אינה בריאה למערכת הסוגרים.

9. לחכות לקיץ - ניפוץ מיתוס מספר 2 גם בחורף אפשר להיפרד מהחיתול ואפילו בהצלחה רבה.

למעשה מעבר לזמן ההתייבשות של הכביסה אין לקיץ שום יתרון על פני החורף ואפילו, בחורף הפידבק להרטבה בגופו של הילד מורגש יותר מאשר בקיץ.

 

10. להשאיר את זה לגננת – יש הרבה הורים שמרגשים שהתהליך יבוא לבד, כשהילד יהיה מוכן או כשבגן יעשו "מבצע" אך למעשה הבית והדינמיקה ההורית האישית היא הסביבה הבטוחה והטובה יותר לילד שלכם ללמוד משהו מדהים ומופלא על גופו.

הרבה יותר מאשר בגן מלא גירויים והסחות דעת וכשעליו להתחרות על תשומת לב הגננת עם עוד 20 ילדים.

אז מה כן עושים? איך מתחילים תהליך גמילה מוצלח, נעים ויעיל?

השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

Thanks! Message sent.

bottom of page